Marianne uit Nieuwegein keek vreemd op toen ze donderdag meerdere keren werd gebeld door inwoners uit de woonwijk Marsdijk in Assen. Alle bellers hadden het over autoschade, terwijl ze met haar auto nog nooit een meter in Marsdijk heeft gereden.

„Ik was donderdag bij een vriendin toen ik door een onbekend nummer werd gebeld”, vertelt Marianne. „Ik kreeg een mevrouw aan de lijn die een briefje onder haar autoruit had gevonden met de tekst ‘Sorry voor de schade’ en mijn 06-nummer. Vervolgens zei ze dat ze helemaal geen beschadiging aan haar auto had. Ik vond het zelf een hele vreemde situatie, want ik was die dag helemaal niet in de auto gestapt. Het werd nog vreemder toen ze zei dat ze in Assen woonde, want ik woon zelf in het midden van het land in de buurt van Utrecht.”

Later die avond werd Marianne nog twee keer gebeld en begon er iets te dagen. „Ineens moest ik denken aan 1 april en bedacht ik me dat het wel eens een grap kan zijn. Er zijn op die dag wel eens ergere grappen met mij uitgehaald, dus deze viel gelukkig mee. Eigenlijk heb ik heel leuke gesprekken met de mensen uit Assen gehad. Ze vonden het ook vooral zielig dat mijn nummer hiervoor was gebruikt.”

Kinderhandschrift

Hoe haar nummer op het briefje is verschenen, is voor Marianne een raadsel. „Ik heb echt geen idee hoe ze aan mijn nummer zijn gekomen. Ik heb geen enkele bekende daar in de buurt wonen.”

Wat volgens haar nog een optie is, is dat kinderen een grap wilden uithalen en een willekeurig nummer hebben opgeschreven. „Het handschrift lijkt wel op dat van een kind. Misschien hebben ze ook wel per ongeluk het nummer van hun ouders verkeerd opgeschreven om een grap met hen uit te halen. Dan hebben ze de hele avond voor niets gewacht totdat iemand zou bellen.”

Facebook

In een poging te achterhalen wie haar nummer op het briefje heeft geschreven, maakte Marianne een post in de Facebook-groep van de woonwijk Marsdijk in Assen. Tot dusverre is er nog geen antwoord op gekomen. Wel geven bewoners complimenten voor de manier waarop ze reageert op de grap. ‘Fijn dat je het toch zo positief opneemt. Daar mogen deze grappenmakers zich gelukkig mee prijzen.’

loading

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe