Wie maakte het botergele beeld van Vries?

Het kunstwerk Verbondenheid in Vries in het dorp blijft de gemoederen bezighouden. De ‘nieuwe’ botergele kleur valt niet bij iedereen in de smaak.

,,Ik vind het niet mooi, het is toch echt altijd grijs geweest’’, zeggen Bertus Timmer en Nico Heikamp, ex-bestuurders van de Vereniging Volksvermaken Vries. Zoals op een bordje bij het beeld staat, schonk de vereniging het beeld het dorp in 2003 toen dat 75 jaar bestond.

De gemeente heeft het beheer over het kunstwerk overgenomen nadat er tijdens oudejaarsvieringen grappen mee zijn uitgehaald.

Arie Fonk heeft het beeld in opdracht van de gemeente gerestaureerd en van een gele kleur voorzien. Fonk en de gemeente houden vol dat dit de oorspronkelijke kleur is.

Daarmee blijft een prangende vraag overeind: wie heeft het beeld gemaakt? Het bordje vermeldt het niet en ook een inventarisatielijst op internet vermeldt geen maker. Heikamp verschaft opheldering. ,,We hadden eerlijk gezegd niet het geld om een kunstenaar in de arm te nemen. Een klein bedrijf in Zuid-Limburg heeft het gemaakt, ik ben vergeten welk.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.