Wie wordt de ‘Jong Hoogevener van het jaar’?

De gemeente Hoogeveen maakt tijdens de nieuwjaarsreceptie op 2 januari bekend wie ‘Jong Hoogevener van het jaar 2018’ is geworden.

Sinds vorig jaar houdt de gemeente de verkiezing, die bedoeld is om Hoogeveense kinderen, jongeren of groepen jongeren die iets bijzonders hebben gedaan, in het zonnetje te zetten. ,,Er zijn in Hoogeveen veel jongeren en kinderen die zich inzetten en iets betekenen voor hun buurt, club of omgeving’’, stelt de gemeente.

Stefan Alles

De Jong Hoogevener van het jaar wordt gekozen door een jeugdjury. Die bestaat uit een vertegenwoordiging van leerlingen van scholen uit Hoogeveen. Dit jaar is Stefan Alles, de Jong Hoogevener van 2017, de voorzitter van de jeugdjury. Stefan doet veel om geld in te zamelen voor Spieren voor Spieren. Hij is zelf ziek en vindt het belangrijk dat hij kan blijven sporten. Stefan zamelt geld in voor onderzoek zodat ook andere kinderen met een spierziekte kunnen sporten.

Op 2 januari wordt de Jong Hoogevener van het jaar 2018 bekend gemaakt. Dat gebeurt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente. Er zijn vooraf geen eisen gesteld aan de kandidaten; de jury beslist zelf wie er wel en niet voor in aanmerking komt.

Aanmelden

De gemeente hoopt op veel aanmeldingen. Nominaties voor jonge Hoogeveners, voorzien van een motivatie, kunnen gestuurd worden naar jong@hoogeveen.nl. Men kan ook een bericht sturen via whatsapp naar 06-40791272 of via Facebook of Instagram van Jong Hoogeveen. Aanmelden kan tot 10 december.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.