Wielerbaan Assen geopend met vuurwerk

Bijna een kwart eeuw geleden werd de wielerbaan al geïnitieerd, maar nu is het eindelijk zo ver. Vrijdag opende het Regionaal Wielercentrum Noord in Assen officieel de deuren.

Het Wielercentrum werd geopend door nationale topsprinters Jeffrey Hoogland en Theo Bos en de talentengroep van Steve McEwen. Zij reden enkele demonstratiewedstrijden op het pareltje van het complex: de 200 meter lange houten kombaan.

Uitgebreid programma

Rond de opening is een uitgebreid programma samengesteld waarbij iedereen ook fietsend kennis kon maken met de nieuwe accommodatie. Het programma begint zaterdag met demonstraties, trainingen, een MTB-tocht, een sterrit op de fiets en een fietsmarkt.

De activiteiten variëren elke dag en lopen tot en met zondag 24 april. Zo zijn er clinics voor scholen, maar ook open clinics. De Stichting Wielerdrôme heeft vijftig baanfietsen gekocht die kunnen worden gehuurd, inclusief helmen. Er is ook professionele begeleiding aanwezig onder anderen in de persoon van oud-ploegleider Piet Hoekstra.

Lees ook: Vasthoudendheid basis voor bouw wielerbaan

Trainingscentrum

De baan aan de rand van het Asserbos moet uitgroeien tot het noordelijk trainingscentrum voor de KNWU. Na Alkmaar, Geleen, Sloten en Apeldoorn is de baan de vijfde van Nederland. De bouw kostte 2,8 miljoen euro. De overkapping ongeveer hetzelfde.

De fietscrossvereniging Unitas, MTB Assen (mountainbike), de Stichting Wielerdrome en wielervereniging Meteoor Assen-Roden zijn de exploitanten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.