Wielerbaan Assen opent met zesdaagse

De 200 meterwielerbaan in Assen gaat vrijdag 8 april officieel open. De volgende dag start een zesdaagse: zes dagen wielrennen op de baan, crossen op de bijbehorende BMX-baan en toertochten in de omgeving.

Aan de exacte invulling van het programma wordt nog gewerkt. Wie de opening verricht is onduidelijk. In principe is de selectie van de baanploeg van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie, (KNWU) onder wie Theo Bos, aanwezig.

Overkapping
De baan is nu nog onoverdekt. De Stichting Regionaal Wielercentrum Noord heeft plannen voor een overkapping.

Maximaal gebruik en gezonde exploitatie is alleen mogelijk wanneer de tweede bouwlaag met ontmoetingsruimte en overlegkamers worden gerealiseerd en de baan wordt overkapt, zo vindt het stichtingsbestuur. De baan kan dan het hele jaar door worden gebruikt.

Trainingscentrum
De baan aan de rand van het Asserbos moet uitgroeien tot het noordelijk trainingscentrum voor de KNWU. Na Alkmaar, Geleen, Sloten en Apeldoorn is de baan de vijfde van Nederland. De bouw kostte 2,8 miljoen euro. De overkapping ongeveer hetzelfde.

De fietscrossvereniging Unitas, MTB Assen (mountainbike), de Stichting Wielerdrome en wielervereniging Meteoor Assen-Roden zijn de exploitanten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.