Wielerbaan in Assen krijgt een dak

De bouw van een dak op de wielerbaan in Assen is een belangrijke stap dichterbij. De plannen zijn uitgewerkt in een bidbook en ingediend bij de gemeente.

Als voorbeeld is de skeelerpiste op Sportstad Buiten in Heerenveen genomen. De begin deze maand geopende indoor skatehal heeft een op pilaren rustend dak van staal van 6 meter hoog. De 200 meter lange baan is ontworpen door ingenieurs- en adviesbureau Antea Group uit Heerenveen, dat ook de bouw heeft begeleid.

Bijdrage van provincie en gemeente

De Antea Group is door Stichting Regionaal Wielercentrum Noord in de arm genomen om een soortgelijk plan te ontwerpen voor de wielerbaan in Assen. Behalve de overkapping van de in april geopende baan is het de bedoeling dat ook de verdieping wordt afgebouwd met een kantoor- en ontmoetingsruimte.

Het dak en de uitbreiding kosten volgens voorzitter Ger Heeringa van de stichting Regionaal Wielercentrum zo’n 550.000 euro. Hij rekent op bijdragen van de provincie Drenthe en de gemeente Assen.

‘Goede hoop’

,,Drenthe wil zich neerzetten als de fietsprovincie en daar kun je top- en breedtesport en ook de Fiets4daagse onder scharen. Een dak op het wielercentrum vergroot de gebruiksmogelijkheden aanzienlijk. Ook andere partijen moeten bij de ontwikkeling aanhaken’’, vertelt Heeringa.

De voorzitter zegt ‘goede hoop’ te hebben dat de uitvoering gaat lukken. Sportwethouder Albert Smit (PvdA) van Assen is ook positief gestemd. ,,Maar ik moet het bidbook nog nader bestuderen.’’

Wielercentrum van het Noorden

Jasper Bergsma van de Antea Group zegt in een toelichting dat in Assen gekozen is voor een hellend en toekomstbestendig stalen dak. Aan de binnenkant van het dak wordt een anticondensdoek geperst om te voorkomen dat de baan alsnog aanslaat. De baan blijft aan de zijkanten open, maar mochten er problemen zijn doordat het nog naar binnen regent, dan kan daar alsnog een doek worden aangebracht.

De wielerbaan aan de Stadsbroek en de rand van het Asserbos kostte 2,7 miljoen euro en moet uitgroeien tot hét noordelijk wielercentrum.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.