Wietteler uit Emmen vijf maanden cel in

Een 41-jarige man uit Emmen moeten vijf maanden de cel in voor het kweken van 1700 wietplantjes, illegaal stroom aftappen en meerdere winkeldiefstallen.

De man bezat in 2013 een boerderij in Achterste Erm waarvan de bovenverdieping dienst deed als hennepkwekerij. De politie deed in 2014 een inval in het huis en trof de planten aan. Een peuk met zijn DNA en zijn vingerafdruk op de hoofdzekeringskap werden aangetroffen in de woning. Bij twee supermarkten in Ter Apel stal de man in dezelfde periode wat snoepgoed en enkele blikjes wodka-cola.

De man was vaag over de werkwijze en eventuele compagnons. Hij stelde het huis gratis aan een derde persoon beschikbaar, zei hij. Regelmatig werd het huis bezocht door enkele mannen van Turkse afkomst, die zich dan naar de zoldering begaven. De Emmenaar zelf mocht zich hier absoluut niet mee bemoeien, zo zou tegen hem zijn gezegd. ‘Alles in dit dossier schreeuwt om uitleg. Maar dat doet verdachte niet’, verzuchtte de rechter.

De man verklaarde niets tegenover de politie en verscheen ook niet ter zitting in Assen. Hij heeft een strafblad van dertig kantjes, waarop vooral diefstallen en druggerelateerde incidenten staan. Uit het dossier bleek dat de man zich in een neerwaartse spiraal begeeft door alcohol- en GHB-verslaving, een scheiding, schulden en depressies.

De man hing bovendien nog twee maanden voorwaardelijke gevangenisstraf boven het hoofd vanwege een eerder delict. Die moet de man, bovenop de vijf maanden nieuwe straf, eveneens uitzitten. Energieleverancier Enexis mag rekenen op een schadevergoeding van bijna 3300 euro voor de diefstal van stroom.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.