Wijk Nooitgedacht zit weer in de lift

De wijk Nooitgedacht krijgt steeds meer vorm. Vanmiddag werd de bouw van zes nieuwe woningen gevierd.

Onder toeziend oog van omwonenden, aanstaande bewoners, bouwvakkers en andere belangstellenden, legden de wethouders Henk Heijerman (Combinatie Gemeentebelangen) en wethouder Co Lambert (GroenLinks) van de gemeente Aa en Hunze de eerste paar stenen van de nieuwe woningen aan de Broeder Quirinuslaan. Het gaat om zes woningen die energiezuinig zijn door de aanleg van vloerverwarming en zonnepanelen.

Ruimte voor 250 woningen

Met het realiseren van deze woningen komt er weer meer schot in het nieuwbouwplan Nooitgedacht, de groene wijk in Rolde-Zuid, vlakbij de N33. Al vanaf 2009 wordt er gebouwd. De wijk omvat op dit moment zo’n 70 woningen, terwijl er ruimte is voor circa 250 woningen. Het duurde echter een tijdje voordat het woningbouwplan op gang kwam.

Acties van de gemeente

Omdat potentiële kopers aanvankelijk niet in de rij stonden, nam de gemeente Aa en Hunze eerder al de financiering van zes energieneutrale huurwoningen op zich. Hier was enige kritiek op, omdat de gemeente zo feitelijk het werk doet van een woningcoöperatie. Inmiddels zijn gesprekken gaande met De Volmacht, laat wethouder Lambert weten.

Als De Volmacht het stokje van de gemeente als verhuurder overneemt, kan de gemeente weer nieuwe huurwoningen bouwen zonder als woningcoöperatie te worden beschouwd. Ook hoopt de gemeente mensen aan te trekken door korting op kavels te bieden, mits mensen een energieneutraal huis laten bouwen.

Wijk voltooid in 2023

Dat het woningbouwplan even stagneerde, heeft volgens Heijerman twee oorzaken: de economie lag op z’n gat en Nooitgedacht genoot als wijk maar weinig naamsbekendheid. Beide punten gaan niet meer zo sterk op, zegt Heijerman. „Als dit zo doorzet, dan moet het in 2023 wel af kunnen zijn”, voorspelt hij.

Informatieavond

Mensen die interesse hebben in de wijk Nooitgedacht kunnen 11 februari naar een informatiebijeenkomst komen, die duurt van 11.00 uur tot 13.00 uur.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe