Wijland moet Coevorden 955.000 euro betalen

Ondernemer Jos Wijland moet de gemeente Coevorden 955.000 euro betalen. Dat blijkt uit een vonnis van de rechtbank van eind maart.

Wijland en de gemeente Coevorden liggen al geruime tijd met elkaar in de clinch over drie historische panden in Coevorden, die Wijland ooit tot restaurant-hotel ombouwde. Volgens Wijland hield de gemeente zich destijds niet aan een aantal afspraken over de opknapbeurt van de omgeving, waardoor zijn bedrijf schade zou hebben geleden. De rechter wees de schadeclaim in mei 2015 af. Wijland verkocht zijn bedrijf overigens in 2013 al aan internetondernemer Ben Woldring.

De gemeente stapte op haar beurt naar de rechter om een aantal niet betaalde vorderingen op te eisen van Wijland’s bedrijven Metis Beheer B.V. en Kasteel Coevorden B.V. (voorheen Wijland Beheer B.V.).Het betreft bijvoorbeeld de betaling van een overeengekomen afkoopsom voor de realisering van parkeerplaatsen, gemaakte kosten voor de restauratie van het huidige hotel De Vlijt, de inrichting van het voorplein van het Kasteel en de terugbetaling van een door de gemeente verstrekte geldlening. Inclusief rente en proceskosten gaat het om ongeveer 955.000 euro.

De rechtbank stelde de gemeente in het gelijk.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.