Wildernis in Drenthe verslaat 007

De natuurfilm Wildernis in Drenthe gaat donderdagavond in première in De Nieuwe Kolk in Assen, maar is nu al een groot succes.

„We hebben de voorverkoop van James Bond verslagen”, zegt Janetta Bos-Veenhoven glunderend. „De Nieuwe Kolk was er helemaal ondersteboven van.” Samen met Henk Bos maakte ze Wildernis in Drenthe, een film over het Drents-Friese Wold.

record

Zo’n 1800 kaartjes zijn er al voor de première besteld. Een record, bevestigt bioscoopmanager Remon Koster. „We hebben in de voorverkoop nog nooit zoveel kaartjes verkocht. Sommige blockbusters die hier draaien halen dat over vier vijf weken niet eens. Wildernis in Drenthe haalt dat voor de eerste voorstelling.”

Na de besloten première donderdagavond is de film tien keer te zien, vooralsnog alleen in De nieuwe Kolk. Maar opties om de film vaker, of elders, te vertonen zijn er. Koster: „Het is allemaal nog niet zeker, maar in het voorjaar willen we nog een keer met de film los, daar willen we dan ook graag meer bioscopen in het noorden bij betrekken. We zijn ook van plan de film aankomende week vaker te laten draaien.”

,,Het is echt geweldig"

De filmmakers zijn in ieder geval trots. „Het is echt geweldig, de film is hoe dan ook een absolute klapper”, zegt Janetta Bos-Veenhoven. „We merken dat de film niet alleen de fanbase van het stel aantrekt, maar ook Drenten die geïnteresseerd zijn in hun landschap”, voegt Koster toe. „Dat is gaaf om te zien.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.