Wildlands Emmen gaat 25 mei weer open, maar 'verwacht geen dagje dierentuin zoals je dat eerder gewend was'

Dit beeld is vanaf 25 mei niet in Wildlands in Emmen te zien. Ook in de dierentuin moeten bezoekers anderhalve meter afstand houden. Foto Archief Jeroen Kelderman

Dierenpark Wildlands in Emmen opent op maandag 25 mei weer de deuren. Dat besluit heeft het park na overleg met de Veiligheidsregio Drenthe en burgemeester Eric van Oosterhout van Emmen genomen.

Aanvankelijk had Wildlands 1 juni als streefdatum. ,,We gaan een week eerder open op basis van de behoefte. Nu het groene licht er is, zijn wij er klaar voor om ons voor te bereiden op de heropening. En die is natuurlijk best bijzonder onder deze omstandigheden”, zegt woordvoerder Hanneke Wijshake. ,,Maar we gaan rustig beginnen en kijken dan hoe het loopt.”

Maximaal 5000 kaarten per dag

Bezoekers, inclusief abonnementenhouders, moeten vanaf 25 mei van tevoren online via de website van Wildlands kaarten reserveren. ,,We hanteren een maximum van 5000 kaarten per dag, dat is de helft van het maximaal aantal bezoekers dat we dagelijks kunnen toelaten.”

Drie attracties blijven vooralsnog dicht

Achtbaan Tweestryd, speelparadijs Animazia en de 4D-attractie Arctic One blijven vooralsnog dicht. Wijshake: ,,Dat doen we omdat we goed de tijd willen nemen om op te starten. In hoeverre hoe wij het aantal bezoekers kunnen uitbreiden hangt volledig af van de omstandigheden. Daarbij komt dat ook ons personeel het werk goed moet kunnen uitvoeren.”

Landelijk protocol

Samen met de Club van Elf (Nederlandse Dag Attracties) heeft de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD) het protocol ‘Veilig Samen Uit’ opgesteld. Wijshake: ,,Dat is in Wildlands samen met Veiligheidsregio Drenthe afgestemd. Bezoekers moeten de anderhalvemetermaatregel opvolgen, zich houden aan extra bewegwijzering en rekening houden met extra hygiënemaatregelen.”

‘Komende twee weken: testen’

Volgens Wijshake moeten bezoekers zich voorbereiden op een niet alledaags dierentuinbezoek. ,,Verwacht geen dagje dierentuin zoals je dat eerder gewend was. Hoe dat er precies gaat uitzien, gaan we de komende twee weken testen. Wat gaat werken en wat niet. Zo zou het kunnen dat bezoekers zich aan een vaste looproute door het park moeten houden, net zoals dat bij supermarkten gebeurt. Voor de vaste gasten zal dat even wennen zijn, maar we hopen op begrip van iedereen.”

menu