Wildlands Emmen opent extra ingang: ‘In de rij staan duurt nog maximaal een kwartier’

Her en der in het park staan desinfectiepunten. Foto: Jan Anninga

Lange rijen voor de deuren van dierenpark Wildlands in Emmen behoren sinds donderdag tot het verleden. Het park heeft aan de zijkant een extra ingang geopend om de doorstroming van bezoekers te bevorderen.

De extra toegangspoort bevindt zich tussen Wildlands en het naastgelegen zorgcentrum Holdert.

,,Normaliter is die alleen geopend voor hulpdiensten zoals ambulances”, zegt woordvoerder Hanneke Wijshake. ,,Maar nu in het hoogseizoen zien we in dat een extra ingang veel nut kan hebben. Mensen hoeven nu minder lang te wachten en gaan met een goed gevoel het park in.”

Wildlands werkt met tijdsloten per half uur waarop mensen ‘s ochtends naar binnen mogen. „Als je een dagje uit gaat, zijn lange wachtrijen het laatste waar je op zit te wachten. Vooral tot het middaguur is het erg druk. Sommige bezoekers komen van ver, waarbij soms de één wat eerder komt dan de ander en dan ontstaan rijen voor de ingang.”

Storing met zelfscanners

Na overleg met de ‘buurman’ Holdert ging de extra ingang donderdag open. ,,We zagen dat het meteen effect had. Wachten voor de ingang duurt op piekmomenten nu nog maximaal een kwartier.”

Tijdens de topdrukte van de afgelopen dagen had Wildlands ook nog last van een technische kink in de kabel. ,,De zelfscanners bij de ingang waren twee dagen lang defect, zodat we met handscanners moesten werken. Dat gaf wat extra oponthoud. Sinds gisteren werkt alles weer. Maar het probleem met de scanners was niet de directe aanleiding om een extra ingang te openen.”

‘Wie vandaag een kaartje bestelt, kan pas maandag naar binnen’

Dagelijks mogen maximaal 5000 bezoekers Wildlands bezoeken. Volgens Wijshake is dat 40 procent van het aantal mensen dat het park voor corona bezocht. ,,Iedereen, ook wie een abonnement heeft, moet online reserveren. Anders is een bezoek echt niet mogelijk. We zitten op sommige dagen echt aan het maximum, ook dit weekend. Wie vandaag een kaartje bestelt, kan pas maandag naar binnen.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu