Wildlands krijgt uitstel van betaling (update)

De gemeente Emmen gaat ermee akkoord dat Wildlands Adventure Zoo Emmen voorlopig uitstel van betaling krijgt. Tot 1 mei hoeft de dierentuin niet aan haar gemeentelijke financiële verplichtingen te voldoen.

Wildlands vraagt gemeente en drie andere financiers om uitstel van betaling
Lees verder

Wildlands sluit dit jaar af met een verlies van ruim 8 miljoen euro. Vorige maand presenteerde interim-directeur Erik van Engelen een plan van aanpak om het tij te keren. Dit plan houdt onder meer in dat er meer dieren te zien moeten zijn, dat een deel van het personeel wordt ontslagen en dat de entreeprijs omlaag gaat.

Gesprek

Het park is in gesprek met zijn belangrijkste financiers om de toekomst financieel gezond in te kunnen. Het uitstel van betaling waar het nu om gaat, is een korte termijn oplossing. Tot 1 mei 2019 komt er bij Wildlands onvoldoende geld binnen om de lopende bedrijfsvoering te financieren. Het uitstel van betaling is bedoeld als overbrugging van deze periode.

De gemeente Emmen wil niet openbaar maken hoeveel geld het besluit kost. ,,De financiële afwikkeling volgt in het eerste kwartaal, wanneer over een definitieve oplossing en het plan van aanpak wordt gesproken’’, zegt gemeentewoordvoerster Marianne Tiemens. ,,Het is op dit moment trouwens een voorgenomen besluit. De gemeenteraad mag nu zogeheten wensen en bedenkingen uiten.’’

Burgemeester van Zwolle gaat toezicht houden op Wildlands: 'Het is een goed park. Ik denk dat het goed komt'
Lees verder

Leningen

De gemeente Emmen heeft bij Wildlands voor 44 miljoen euro aan leningen uitstaan. Andere geldverstrekkers zijn bouwbedrijf VolkerWessels en de Rabobank. Van de Waterleiding Maatschappij Drenthe (WMD) pacht het park de grond. Ook zuivert de WMD afvalwater voor het park en levert zij energie middels een speciaal warmtenet. Ook aan deze financiers heeft Wildlands uitstel van betaling gevraagd.

Voorwaarde

De gemeente Emmen heeft als voorwaarde van haar besluit gesteld dat ze allemaal hun medewerking moeten verlenen. De Waterleiding Maatschappij Drenthe heeft besloten dit inderdaad te doen. ,,Wij hebben belang bij het voortbestaan van Wildlands’’, zet WMD-woordvoerster Annemoreen Ooms. ,,En wij hebben er vertrouwen in dat het goed komt. Wildlands heeft een nieuw bedrijfsplan gepresenteerd en moet de kans krijgen dit verder vorm te gaan geven.’’

Bij VolkerWessels kon donderdag niemand commentaar geven. De Rabobank zegt in het algemeen geen mededelingen te doen aan derden over dit soort zaken.

Wildlands verlegt de koers: Emmen krijgt weer een dierentuin (en moet de leukste van Nederland worden)
Lees verder
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.