Wildlands neemt stadstheater in gebruik voor goochelshows

Wildlands Adventure Zoo Emmen heeft het naastgelegen Atlas Theater in gebruik genomen. Op vijf dagen in de week wordt er voor de dierenparkbezoekers een goochelshow gegeven.

Het theater hoort bij het dierenpark, maar tot nu toe maakte de zoo nog weinig gebruik van de mogelijkheden van de schouwburg. Bij drukte werd wel de foyer van de kleine zaal, de Dagblad van het Noorden-zaal, opengesteld om het dierenparkrestaurant te ontlasten.

Goochelacts

Maar nu plukt het park ook de andere vruchten van het theater, dat officieel nog moet worden geopend. In de DvhN-zaal, met driehonderd zitplekken, wordt de goochelshow Wereld van Magie vertoond. Vier keer per dag, op vijf dagen in de week, schotelt goochelaar Bert Wijnholds uit Nieuw-Weerdinge het publiek in 25 minuten verschillende acts voor.

Bezoekers van Wildlands mogen gratis naar binnen; voor abonnementhouders komen nog speciale avondvoorstellingen.

Vakantie

De show wordt alleen in de vakantieperiode vertoond. ,,In de zomer wordt de zaal verder toch niet gebruikt’’, zegt Wildlands-woordvoerster Hanneke Wijshake. ,,Het hoogseizoen van het theater is net andersom als het hoogseizoen van Wildlands. Daarom kunnen we dit doen. We zien het theater echt als onze vierde wereld, naast Jungola, Serenga en Nortica.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.