Wildlands sluit halve achtbaan in de winter

Wildlands Adventure Zoo in Emmen sluit in de winter de helft van de veelbesproken achtbaan. Tweestryd wordt dus eigenlijk een Eenstryd.

Volgens woordvoerder Hanneke Wijshake komen er doordeweeks in de winter niet voldoende bezoekers om de volledige achtbaan open te houden. Daarom is er voor gekozen om doordeweeks tot 15 februari de banen afwisselend open te houden.

,,Op die manier blijft het idee achter de achtbaan nog een beetje in werking.’’ In de weekends en in de vakantie blijven beide banen gewoon open.

Wedstrijd

Tweestryd bestaat uit een rode een blauwe baan die het tegen elkaar opnemen. Er zijn twee verschillende goede doelen aan gekoppeld, overigens wel van dezelfde organisatie ActionAid. Door nu om de dag de rode (duurzame landbouw) en blauwe (eerlijke mijnbouw) baan te gebruiken blijven beide doelen gesteund.

Er verandert in Wildlands meer gedurende de winterprogrammering. Op doordeweekse dagen, met uitzondering van de schoolvakanties, worden zeven extra dierpresentaties gegeven.

Bij de leeuwen, maki’s, pinguïns en nijlpaarden vertellen dierverzorgers over de dieren. Als dieren niet naar buiten kunnen vanwege de koude, opent Wildlands ook de stallen, met name die van de nijlpaarden, neushoorns, giraffen en struisvogels. Ook rijdt er een hop on-hop off treintje rond de savanne.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.