Willy Huizing (73) is verslaafd aan loombandjes: 'Als ik beter ben stop ik'

Emmenaar Willy Huizing (73) noemt zichzelf ‘best verslaafd’. Hij knoopt loombandjes aan elkaar. Maar op een record zit hij niet te wachten.

Voor wie het al vergeten is, in tijden van Pokémon Go: loombandjes waren de vorige grote rage. Korte tijd waren de kleurrijke elastiekjes niet aan te slepen.

Die tijd is voorbij, behalve voor longpatiënt Huizing. ,,Ik heb de afgelopen tijd vier keer in het ziekenhuis gelegen, waarvan drie keer alleen op de kamer. Nou, dan wil je wel wat om handen hebben. Mijn kleinzoon Jacob van 13 was net als andere kinderen klaar met die bandjes. Maar ik had er juist wel schik in. Ik ben de bandjes aan elkaar gaan knopen, als een soort van punniken. Voor een meter ben ik zo een hele dag bezig. Ik heb nu een loombandketting van 155 meter.’’

Nieuw record?

Het Nederlands record ligt volgens Huizing op zo’n 400 meter. ,,Dat hoop ik eigenlijk niet te halen. Want als ik beter ben stop ik, heb ik me voorgenomen.’’

De komende tijd is hij hoe dan ook nog wel onder de pannen met zijn hobby. Duizenden heeft hij verwerkt, maar hij raakt door zijn voorraad heen. Daarom heeft een kennis een oproep gedaan loombandjes voor hem in te zamelen bij kapsalon Bij Lucia, aan de Wilhelminastraat in Emmen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.