WindNee roert zich in Den Haag

Namens de gezamenlijke actiegroepen overhandigde Ineke Schreuder dinsdagmorgen 3703 ondertekende documenten aan directeur Meindert Smallenbroek van het Ministerie van Economische Zaken.

Met het aanbieden van een dik pak zienswijzen hebben WindNee, Tegenwind Veenkoloniën en Platform Storm een nieuwe fase ingeluid in de strijd tegen de komst van een grootschalig windpark in het Mondengebied.

Namens de gezamenlijke actiegroepen overhandigde Ineke Schreuder dinsdagmorgen 3703 ondertekende documenten aan directeur Meindert Smallenbroek van het Ministerie van Economische Zaken. De ondertekenaars geven daarmee te kennen tegen de komst van vijftig grote windturbines in het Mondengebied te zijn. Zij beschouwen zonne-energie als een veel beter duurzaam alternatief.

Na de overhandiging vertrok het veelkoloniale gezelschap naar de Tweede Kamer. Daar werd een petitie aangeboden aan Eric Smaling (SP) en Agnes Mulder (CDA) tegen de komst van het windpark. Beide Kamerleden zijn initiatiefnemers van de onlangs aangenomen motie om een vergelijkend kosten en batenonderzoek uit te voeren naar wind- versus zonne-energie.

menu