'Windplan Drenthe scheurt gemeenschap uiteen'

Het conflict tussen inwoners en windboeren over een groot windpark in Drenthe is zodanig geëscaleerd dat de overheid de procedure moet stopzetten.

Dat vinden 250 bedrijven in de Kanaalstreek die zaterdag in Dagblad van het Noorden alarm slaan. In een open brief wijzen ze op de ernstige verstoring van sociale, maatschappelijke en zakelijke verhoudingen in de Veenkoloniën. Provincie en Rijk kijken toe hoe de komst van windmolens in het Mondengebied een ontwrichtende werking op de samenleving heeft.

De brief is opgesteld door ondernemers van de Vereniging van Bedrijven in de Kanaalstreek, de Ondernemersvereniging Buinermond en de Solar Groep die pleit voor een groot zonnepark. Volgens hen zouden windboeren hebben gedreigd ondernemers die zich verzetten tegen het windpark te boycotten.

De overheid wordt opgeroepen een time-out te nemen van een half jaar. In die periode moet worden geprobeerd tot een aanvaardbare oplossing te komen. Gedacht wordt aan Herman Wijffels, oud-bestuursvoorzitter van de Rabobank. pagina 10

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.