Winkelcentrum Marsdijk ontruimd na valse bommelding Jumbo

Het winkelcentrum in de Asser wijk Marsdijk is dinsdagmiddag ontruimd na een bommelding bij supermarkt Jumbo. De melding bleek vals alarm.

De omgeving van het winkelcentrum is iets na half zes weer vrijgegeven. Uit onderzoek van een bomverkenner samen met politie, brandweer en de bedrijfsleider van Jumbo bleek dat er geen verdachte objecten in de winkel aanwezig waren.

Volgens personeel van Jumbo kwam de bommelding binnen via het interne oortjessysteem. Dit is alleen te gebruiken via een frequentie die enkel bij medewerkers van Jumbo bekend is. Het vermoeden bestaat dat het systeem is gekraakt, of dat de melding door een personeelslid van Jumbo is gedaan. De politie doet hier nog onderzoek naar.

Jumbo opent zijn deuren weer, tot negen uur. Ook supermarkt Lidl is weer geopend. De andere winkels in het winkelcentrum blijven de rest van de avond gesloten.

Het gehele winkelcentrum werd 's middags ontruimd, en de omgeving is door de politie afgezet. Bezoekers en medewerkers van het centrum werden op het parkeerterrein verzameld. Personeelsleden van het winkelcentrum mochten na ondervraging naar huis.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.