Winkels in Coevorden mogen op zondag open

Winkels in de gemeente Coevorden mogen iedere zondag open. Een overgrote meerderheid van de gemeenteraad ging dinsdagavond akkoord met het loslaten van het maximale aantal koopzondagen van twaalf per jaar.

Slechts twee raadsleden – van het CDA – stemden tegen. De christendemocraten waren verdeeld, want de twee andere CDA'ers waren voorstander.

De drie supermarkten op Holwert-Zuid in Coevorden en Albert Heijn in de binnenstad zijn al wekenlang iedere zondag open. Vooral op Holwert-Zuid zijn de grootgrutters zeer tevreden over verkoop. Niet alleen Coevordenaren weten de weg naar de winkels te vinden, een groot deel van de klanten komt uit omliggende gemeenten.

CDA-fractievoorzitter Gertjan Zuur was tegenstander van het loslaten van de beperkingen van de zondagopenstelling. Hij gunde de ondernemers extra omzet en zag ook de behoefte bij het publiek, maar hij vroeg ook aandacht voor kleine ondernemers die niet iedere zondag hun winkel kunnen openstellen. Het is volgens hem een goede zaak dat gezinnen een dag in de week de tijd hebben om met elkaar op te trekken, of te sporten. ,,Dat kan het beste op zondag'', zei Zuur.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.