Winkels in gemeente Tynaarlo mogen langer open rond Kerst

Reclamecampagne spoort mensen aan om veilig te winkelen ANP

Om te voorkomen dat het te druk wordt in de winkels mogen ondernemers in de gemeente Tynaarlo hun zaak langer open hebben, eind december. Burgemeester en wethouders hebben dat ‘in overleg met de ondernemersverenigingen’ besloten.

Op donderdag 24 december mogen winkels van 6.00 tot 20.00 uur open, supermarkten van 6.00 tot 22.00 uur. Op vrijdag 25 december mogen de supermarkten van 9.00 tot 18.00 uur open, andere winkels zijn dan gesloten. Op zaterdag 26 december en 1 januari mogen de winkels en supermarkten hun deuren openen van 9.00 tot 18.00 uur.

Op donderdag 31 december mogen winkels van 06.00 tot 20.00 uur opengaan en supermarkten van 06.00 tot 22.00 uur.

Openingstijden kunnen per winkel verschillen

De gemeente hoopt dat de verruiming van winkeltijden voorkomt dat te veel mensen tegelijk gaan winkelen. Winkeliers bepalen zelf of ze gebruik willen maken van de mogelijkheden, openingstijden kunnen dus per winkel verschillen.

,,Rondom kerst is het drukker dan anders in de winkels. Houd hier rekening mee. Wacht bijvoorbeeld niet tot het laatste moment met winkelen. Kom zoveel mogelijk alleen en ga winkelen als het rustig is”, zegt burgemeester Marcel Thijsen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe