Woede over actie Asser specialisten

Een protestactie van medisch specialisten van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) valt slecht bij de clientenraad van dit ziekenhuis. Daar wordt dinsdag 21 juni een zondagsdienst gedraaid vanwege een pensioenconflict.

Volgens de actiwevoerders is er sprake van een ‘landelijke patiëntvriendelijke zondagsdienst’. Voor het WZA betekent dit dat volgende week dinsdag in Assen de poliklinieken kindergeneeskunde, neurologie, gynaecologie, psychiatrie en revalidatie gesloten zijn. Alleen de SEH (spoedeisende hulp) draait normaal.

,,Dat de specialisten zich niet kunnen vinden in de huidige voorstellen voor pensioenaftopping, mag en kan geen aanleiding zijn voor acties die het belang van de patiënt schaden’’, vindt de zeer ontstemde cliëntenraad van het Asser ziekenhuis.

,,Het is ongepast dit meningsverschil via de patiënten aan te kaarten. Hiervoor zijn andere middelen beschikbaar. Het gebruik van de typering "patiëntvriendelijke" zondagsdienst is misleidend. Lopende afspraken moeten worden verzet en dat is beslist niet in het belang van de patiënt’’, schrijft de WZA-cliëntenraad die de medisch specialisten met klem ontraadt mee te doen aan de sluiting van de poliklinieken en het opschorten van het operatieprogramma.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.