Woensdagavond TT Festival sneuvelt: dit jaar maar drie dagen feesten in Assen

Het TT Festival begint dit jaar pas op donderdagavond en duurt drie dagen. Eentje minder dan - sinds de motorraces naar de zondag verhuisden - de voorgaande edities.

Dit betekent dat op woensdagavond geen livemuziek meer in het centrum is. De afgelopen jaren waren al minder podia op de rustige woensdagavond, maar stond bijvoorbeeld wel Mooi Wark geprogrammeerd. De avond ontwikkelde zich meer en meer als de Assernacht: vooral Assenaren trokken het centrum in.

Liever zaterdagmiddag

De organisatie wil in plaats van de woensdagavond inzetten op de zaterdagmiddag. Hiermee hoopt de organisatie een brede doelgroep aan te spreken. Zo werd al een kindermiddag opgericht met onder meer een miss-verkiezing en kinderplein. Ook het begin van de zaterdagavond moet meer activiteiten bevatten.

De organisatie schrijft dat met name de donderdagnacht minder bezoekers trekt sinds de TT races verplaatst werden naar de zondag. Het motorfeest staat onder druk. Afgelopen jaar trok het vierdaagse festival liefst 35.000 bezoekers minder dan het voorgaande jaar. Horecaondernemers zeggen dat zij al een paar jaar nauwelijks nog verdienen aan het evenement, laat staan dat er geld is om te investeren in een boven de middelmaat uitstekend programma.

Schrappen talentenpodium

Het lukte dit jaar al niet om het vermaakplein op het Kerkplein gefinancierd te krijgen. Het talentenpodium werd eveneens geschrapt. De gemeente is zich bewust van de dreigende teloorgang en ziet als een van de oplossingen het verzelfstandigen van de organisatie en het voor vijf jaar vastleggen van de ambities.

In november liet de raad al duidelijk weten dat de voorkeur uit gaat naar een driedaags festival.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.