Wolf viel vier schapen aan

De wolf die vorige maand door Groningen en Drenthe zwierf, heeft vier schapen aangevallen. Het dier beet er twee dood en twee raakten gewond. Dat blijkt uit dna-onderzoek op deze schapen van Alterra in Wageningen.

De dode en gewonde schapen zijn aangetroffen langs de route die de wolf aflegde. Waar de schapen precies zijn gevonden, willen de onderzoekers en de provincies Groningen en Drenthe niet zeggen. Wel laten ze weten dat er in Groningen één schaap aangevallen werd en in Drenthe drie.

Een van de schapen werd gedood in Nieuw-Amsterdam. Eigenaar Bert Jagt kreeg bericht van Alterra dat zijn dier inderdaad ten prooi is gevallen aan de wolf. Eerder zei de provincie Drenthe dat dit schaap niet door de wolf was gedood.

Uit onderzoek van het Duitse onderzoeksinstituut Senckenberg blijkt dat de wolf afkomstig is uit de roedel 'Munster', in de regio Hamburg-Bremen. Het is een van de zes jongen die vorig voorjaar zijn geboren. De wonden van de schapen tonen volgens de onderzoekers aan dat wolf niet veel ervaring heeft met vangen van grote prooien.

De wolf werd in Noord-Sleen voor het eerst gesignaleerd en trok via de Hondsrug naar de provincie Groningen, waar het dier onder meer in Foxhol door de straten liep. Via Bad Nieuweschans verliet de wolf Nederland. Het dier is 13 maart voor het laatst gezien bij Oldenburg.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.