Wonen in voormalig kantoorgebouw mag

Het leegstaande kantoorgebouw op de hoek Vreding/Westen-esscherstraat bij het Emmer centrum mag worden omgebouwd tot een appartementencomplex.

Volgens de gemeentelijke bezwarencommissie is er niets mis met de vergunning die het college van burgemeester en wethouders de pandeigenaar heeft verleend. Twee buurtbewoners, woonachtig aan de Westenesscherstraat en de Esweg, hadden een bezwaarschrift ingediend. Er wordt gevreesd voor minder privacy, schaduwwerking, meer inkijk en waardevermindering van de woning.

Verbouwen

Pandeigenaar Haem Naarden BV uit Groningen wil het witte kantoor verbouwen tot een complex met zes appartementen, met daarbij ook mogelijkheden voor de combinatie wonen en werken. Aan de binnenkant van het in de jaren tachtig gebouwde pand gaat alles eruit, behalve de dragende constructie. Het exterieur krijgt een andere verflaag en er komt een opbouw op de eerste verdieping. Het plan gaat uit van drie appartementen op de begane grond en drie appartementen op de eerste etage met dakterras.

Privacy

Bij de bezwarencommissie gaf de bewoonster van de woning aan de Esweg aan dat er straks de hele dag in haar tuin kan worden gegluurd. De bewoner van het huis aan de Westenesscherstraat betoogde bang te zijn voor schaduwwerking en meer inkijk. De gemeente Emmen vindt juist dat het plan leidt tot een verbetering van het woon- en leefklimaat. Leegstand leidt volgens de gemeente vaak tot verloedering en vandalisme.

De bezwarencommissie vindt dat het met aantasting van privacy en met schaduwwerking wel meevalt. Dat de woningen dalen in waarde, wordt volgens haar op geen enkele manier aangetoond.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.