Woningbouw op de voormalige plek van twee Emmer scholen

Bouwbedrijf Koenen gaat aan de Hagedoorn in Emmen negen huizen bouwen en past zijn woningbouwplan voor een terrein aan de Sleedoorn aan.

Dit bevestigt Patrick Linge, ontwikkelaar bij Koenen Bouw. Het plan voor de Hagedoorn voorziet in de bouw van twee rijtjes met geschakelde woningen. ,,Een blokje van vier en een blokje van vijf’’, verduidelijkt Linge.

De twee rijtjes komen parallel aan de straat Hagedoorn te staan. Volgens Linge gaat het om riante woningen. ,,Alle huizen hebben een inhoud van 550 kuub. Op de eerste etage is plek voor vier slaapkamers.’’

Voormalig terrein Drenthe College

Op het terrein aan de Hagedoorn stond in het verleden een groot schoolgebouw. De laatste gebruiker hiervan was het Drenthe College. Koenen, dat deel uitmaakt van het concern VolkerWessels, gaat niet het hele voormalige schoolterrein bebouwen.

Het deel dat grenst aan het bos Emmerdennen is opgedeeld in vier vrije kavels van elk zo’n 800 vierkante meter die door particulieren worden bebouwd.

De nog te bouwen huizen van Koenen aan de Hagedoorn kosten tussen de 259.500 en 279.500 euro vrij op naam. Kopers kunnen de indeling voor een belangrijk deel bepalen. Het gaat dan onder meer of er wel of niet een bad- en slaapkamer op de begane grond moeten komen.

Procedureel gezien zijn er volgens Linge geen belemmeringen om te beginnen met bouwen. De verkoop start volgende week. Deze week worden de mensen benaderd die zich al voor dit project hadden opgegeven.

Terrein Mavo Sleedoorn

Koenen is ook de eigenaar van het voormalige terrein van de Mavo Sleedoorn, zo’n 150 meter verderop. Enkele jaren geleden presenteerde het bedrijf voor dit gebied een plan voor de bouw van achttien rijtjeswoningen.

Dit viel slecht bij een deel van de buurtbewoners. Rijtjeswoningen zouden niet passen bij de rest van de omgeving, dat louter twee-onder-één-kapwoningen en (riante) vrijstaande huizen telt. Ook was er angst voor verkeersoverlast en een groot verloop in de te bouwen rijtjeshuizen.

Koenen werkt nu, bevestigt Linge, voor de locatie Sleedoorn aan een plan voor veertien twee-onder-één-kapwoningen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.