Femmie Stuiver ramde de honderdste paal in de grond bij het nieuwbouwproject op de locatie Werkhorst in Veenoord.

Woningbouw op voormalige plek school Veenoord begonnen (Femmie Stuiver heeft al een plekkie uitgekozen)

Femmie Stuiver ramde de honderdste paal in de grond bij het nieuwbouwproject op de locatie Werkhorst in Veenoord. Foto: Marloes Fotografie

Woningcorporatie Woonservice is in Veenoord begonnen met de bouw van 21 seniorenwoningen op de voormalige plek van basisschool De Werkhorst. Over circa een jaar zijn de woningen klaar.

De huizen worden gebouwd in de vorm van een hofje. Toekomstig bewoner Femmie Stuiver had de eer om de honderdste paal de grond in te boren. Zij woont nu ook al in Veenoord, maar in een verouderde woning die Woonservice Drenthe gaat slopen. Wie in zo’n ‘sloopwoning’ woont, heeft voorrang bij het project op de locatie van de oude school.

De te slopen huizen staan aan de de Trumanstraat, de A. Kuyperstraat, de Middenweg en de Kennedystraat. Deze panden gaan pas tegen de vlakte als de 21 seniorenwoningen op de locatie Werkhorst zijn opgeleverd. Femmie Styuiver: ,,Ik heb op deze plek al een woning uitgekozen. Ik wil graag wonen aan de kant van de Werkhorststraat.’’

Het bedrijf Hunebouw uit Hoogeveen gaat de nieuwbouwklus uitvoeren. In het nieuwe gebouw komt ook een huiskamer/ontmoetingsruimte waar activiteiten plaats kunnen vinden, bijvoorbeeld samen eten. De huurprijs wordt 610 euro, exclusief servicekosten. De Werkhorst, die begin 2019 tegen de vlakte ging, was de enige basisschool van Veenoord.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu