Woningcorporatie Actium alarmeerde politie, later werd dode man in Assen gevonden: 'Het voelde niet goed, we kwamen steeds voor dichte deur'

Onderzoek bij de betreffende woning in Assen. Foto: Persbureau Meter

Woningcorporatie Actium trok dinsdag bij de politie aan de bel toen voor de derde keer in een paar maanden tijd niet werd opengedaan bij een woning in Assen. De politie vond binnen een man die vermoedelijk al lange tijd overleden is.

Volgens buren van de aan de Zaagmolen gevonden man is het aan de woningcorporatie te danken dat de hij uiteindelijk is gevonden. Marcel van Halteren van Actium bevestigt dat zijn organisatie inderdaad contact heeft gezocht met de politie.

Kleine huurachterstand

„In het afgelopen half jaar zijn we een keer of drie langs de woning van deze meneer geweest”, legt hij uit. „Hij had een kleine huurachterstand, van een tijdje terug. Het bedrag was zo laag dat we er verder geen deurwaarders of ander zwaar geschut op hebben gezet, maar persoonlijk langs wilden om het even op te lossen.”

Vertegenwoordigers van Actium kwamen steeds voor een dichte deur te staan en kregen van buren te horen dat de bewoner vaak van huis was en veel in het buitenland verbleef. Bij de derde keer is toch de twijfel toegeslagen, zegt van Halteren. „Het voelde niet goed, het was een menselijke beslissing om toch de politie te vragen om een kijkje te nemen. Vreselijk verdrietig dat het vervolgens zo is afgelopen.”

Huur vaak automatisch overgemaakt

Van Halteren wil liever niet dieper ingaan op het huishoudboekje van de man, maar wil wel kwijt dat bij veel huurders de huur automatisch wordt overgemaakt. „We hebben in veel gevallen alleen contact als er onderhoud nodig is, of een ander probleem moet worden opgelost. Je wilt verder zoveel mogelijk de privacy van huurders respecteren.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu