Woningcorporatie Slochteren op in Lefier

De Stichting Woningbouw Slochteren (SWS) gaan met ingang van 1 januari 2016 op in ‘grote broer' Lefier. De gemeentelijke stichting is te klein om zelfstandig te blijven. SWS kan zich niet of nauwelijks meer permitteren te investeren in de woningvoorraad.

Al eind 2012 concludeerde de corporatie in Slochteren dat het steeds moeilijker wordt te voldoen aan alle opgaven op het gebied van volkshuisvesting in de gemeente. Door onder meer de heffingen van de rijksoverheid bleef amper geld over voor groot onderhoud en investeringen in energiezuinige maatregelen.

Door de fusie met Lefier komt hier wel weer ruimte voor. De partners tekenen eind december de notariële acte die de samenvoeging bekrachtigt. Het kantoor in Slochteren sluit per 18 december. In januari opent Lefier een loket in het gemeentehuis waar huurders op werkdagen iedere ochtend en op woensdagmiddag terecht kunnen.

SWS brengt ongeveer 1.200 woningen in en ook de twaalf fulltime arbeidsplaatsen gaan over naar Lefier, dat zelf al ruim 30.000 woningen en circa 330 fulltime arbeidsplaatsen had. De corporatie heeft straks de gemeenten Emmen, Borger-Odoorn, Groningen, Stadskanaal, Hoogezand-Sappemeer en Slochteren als werkgebied.

Foto: archief DvhN

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.