Woningen als warme broodjes

De 24 gelijkvloerse woningen aan de Wethouder Robaardstraat in Hoogeveen zijn gewild. Binnen een half jaar waren ze allemaal verkocht.

De huizenmarkt vertoont langzaam tekenen van herstel, maar het project Houthaven in Hoogeveen schoot als een speer uit de startblokken. De belangstelling van kopers werd vooral getrokken door de ligging van de bungalows nabij het centrum, de praktische indeling en de prijs, die onder de twee ton bleef. ,,Het zijn eigenlijk grote appartementen met een tuin’’, schetste architect Willem Hersevoort.

Daarnaast verrijzen de woningen, die in het najaar worden opgeleverd, op een bijzondere locatie. Ooit lag er een scheepswerf. Later vestigde zich houthandel Robaard & De Jonge er. Dit bedrijf was bijna een eeuw in Hoogeveen actief.

De houthandellocatie kwam eind 2013 in handen gekomen van Vadémo Vastgoed. Henk van der Molen van Vandémo had de toekomstige bewoners gisteren uitgenodigd voor een symbolisch moment: het leggen van de eerste steen.

Dat klusje nam wethouder Erik Giethoorn ter hand. Hij vond het bouwplan een mooi voorbeeld van het gemeentelijke woningbouwbeleid dat inzet op het ‘inbreien’ van nieuwe huizen. ,,Als gemeente gaan we geen nieuwe woonwijk bouwen’’, stelde Giethoorn. Hoogeveen zet in op woonlocaties als Bilderdijk, Mauritsplein en (later) Beukemaplein.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.