Woonbond aan de slag in het Meerveld

De Woonbond, een landelijke vereniging van huurders, gaat de situatie in het Emmer woonbuurtje Meerveld onder de loep nemen.

Dit is de uitkomst van een gesprek tussen verhuurder Lefier, bewoners van het Meerveld en de Woonbond. In het Meerveld heerst onvrede over de enkele jaren geleden uitgevoerde renovatie. De dakisolatie is volgens flink wat bewoners onder de maat. Bovendien zou Lefier niet adequaat reageren op klachten over het onderhoud. In oktober hingen bewoners flink wat spandoeken op om uiting te geven aan hun frustraties.

Inmiddels heeft Lefier meerdere gesprekken gehad met bewoners van het Meerveld en de daar actief zijnde buurt- en huurdersvereniging. Bewoners werd ook gevraagd om klachten te melden. Lefier kreeg veertig ingevulde formulieren terug. ,,Tachtig procent hiervan betrof onderhoudsklachten, de rest zijn klachten die voortkomen uit de renovatie'', zegt Elza Bulstra, woordvoerster van Lefier.

Volgens haar is er bij de corporatie begrip voor de onvrede in het Meerveld. ,,We hebben er niet strak genoeg op gezeten. Dat vinden we heel vervelend en hier trekken we ook zeker lering uit.''

De Woonbond stelt nu een plan op voor een onafhankelijk onderzoek. ,,Dit plan wordt ter goedkeuring voorgelegd aan een afvaardiging van bewoners en Lefier'', aldus Bulstra.

Zetten beide partijen hun handtekening, dan zijn de onderzoeksresultaten bindend en leidend voor het uiteindelijke plan om de problemen in het Meerveld op te lossen.

Foto: Archief DvhN

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.