Workshops over toekomst gemeente Emmen grote flop

De gemeente Emmen is gestopt met een serie workshops om met burgers over de toekomst van Emmen te praten. De bevolking laat het massaal afweten.

Vier bijeenkomsten

Hoe moet Emmen er in 2030 uitzien en wat zorgt ervoor dat inwoners van Emmen ook in de toekomst gelukkig zijn? De gemeente is bezig met een zogeheten strategienota 2030 en wilde ook graag inbreng van de bevolking. Om die reden werden er vier bijeenkomsten gepland, verspreid over de gemeente. De eerste twee waren afgelopen week, in dorpshuis ’t Hoefijzer in Zuidbarge en dorpshuis De Collink in Barger-Compascuum. De oogst was buitengewoon mager. In Zuidbarge kwam welgeteld één burger opdraven, in Barger-Compascuum bleef de teller steken bij vier.

De geringe animo is voor de gemeente reden om de twee andere bijeenkomsten te schrappen. Voor vanavond was er een sessie gepland in dorpshuis De Schalm in Nieuw-Amsterdam en morgen zou een bijeenkomst worden gehouden in wijk- en dienstencentrum Noorderbreedte in Klazienaveen. ,,Het is jammer, maar als er zo weinig mensen komen, heeft het weinig zin om hiermee door te gaan’’, zegt Anita Klingenberg, woordvoerster van de gemeente.

Onderzoek

Volgens Klingenberg wordt onderzocht waarom het initiatief niet aansloeg. ,,Was het te abstract of niet interessant genoeg? Of schortte het aan onze communicatie? Dat gaan we nu bekijken. Om daar uiteraard ook later weer ons voordeel mee te doen. We willen graag burgers bij het beleid betrekken en dat blijft ook zo. Zaak is wel om dan iedere keer de juiste methode te vinden. We kunnen niemand dwingen.’’

Er zijn volgens Klingenberg meerdere groepen gericht uitgenodigd, zoals wijk- en dorpsverenigingen, ondernemers en raadsleden. ,,Met het verzoek de uitnodiging breed te verspreiden. Ook op onze eigen site is erover bericht. Er kwamen tientallen aanmeldingen, maar uiteindelijk kwam er dus bijna niemand.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.