ZFC Zuidlaren kiest voor zondagtak

Het prestatievoetbal bij ZFC Zuidlaren vindt met ingang van volgend seizoen waarschijnlijk enkel nog plaats op de zondag. Zo luidt het voorlopige besluit dat het bestuur maandagavond aan de leden bekendmaakte. Op 4 januari wordt de definitieve beslissing genomen.

Het vlaggenschip van de zaterdagafdeling, uitkomend in de tweede klasse, zal bij het doorgang vinden van het besluit terug worden getrokken. Spelers krijgen de keuze om naar de selectie van de zondagtak te gaan, recreatief op de zaterdag te blijven spelen, of een andere club op te zoeken.

Dat laatste lijkt voor het merendeel van de spelers een serieuze optie. ‘Zondag speelt in de derde klasse, dat zou voelen als degradatie. Veel jongens wonen in de stad en overwegen in dat geval naar een andere club te gaan’, liet verdediger Allard van Weringh vorige week aan ons weten.

Voor het bestuur was de mogelijkheid tot spelen van derby’s tegen clubs uit de buurt een belangrijke reden om voor de zondag te kiezen. Deze zouden eventueel op zaterdagavond afgewerkt kunnen worden.

Daartegenover staat dat veel spelers van de zondagtak minder moeite zouden hebben met een gang naar de zaterdag, dan andersom.

Foto: Archief DVhN

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.