ZO!34 verhuist naar Hospershuis in Emmen

ZO!34, de gezamenlijke lokale omroep van Emmen en Coevorden, verhuist naar het befaamde Hospershuis in het centrum van Emmen.

De colleges van de beide gemeenten gaan akkoord met de verhuizing naar het centrum van Emmen. Daarnaast stellen zij een bedrag ter beschikking voor de verbouwing van het pand en de vernieuwing van technische apparatuur. Om hoeveel geld het gaat wil de gemeente nu nog niet zeggen - dat wordt vrijdag op een persbijeenkomst bekend gemaakt. ZO!34 is nu nog gevestigd op het industrieterrein van Emmen.

Het Hospershuis aan de Hoofdstraat is een van de drie monumentale villa’s vóór het Rensenpark, dat is de locatie van de oude dierentuin. Het wordt straks ingezet als mediahuis. De komst van de streekomroep past volgens het college van Emmen goed bij het park, dat broedplaats is voor kunst, cultuur en innovatie. In de aanloop naar de opening van Wildlands was de directie van de dierentuin er gevestigd. Ook was er ooit een plan voor daklozenopvang.

De wethouders Jisse Otter, Robert Kleine (gemeente Emmen) en Jeroen Huizing (gemeente Coevorden) geven vrijdag samen met het bestuur van ZO!34 een toelichting op de verhuizing.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.