Zandzuigbedrijf strijdt tegen dwangsom

De provincie Drenthe heeft Zandzuigbedrijf Gasselte een dwangsom in het vooruitzicht gesteld als er niet snel nieuwe natuur wordt aangeplant.

Dat heeft kwaad bloed gezet bij Sjerp Zeldenrust van dat bedrijf. Zeldenrust heeft afspraken gemaakt met de provincie, Staatsbosbeheer en de gemeente Aa en Hunze over het compenseren van gekapt bos voor de zandwinning nabij 't Nije Hemelriek. Er wordt nu geen zand meer gewonnen en de voormalige zandwinning wordt ingericht als recreatieplas.

Onwil of onmacht

Afspraken over de compensatie van het bos in nieuwe aanplant worden niet nagekomen, maar volgens Zeldenrust is er geen sprake van onwil. Eerder van onmacht, want de aanplant moet gebeuren in samenwerking met Staatsbosbeheer. Volgens de directeur van het zandzuigbedrijf is hem nog steeds niet gewezen waar die aanplant moet gebeuren. Zeldenrust acht zich in ieder geval niet schuldig aan tijdrekken.

Hij neemt het de provincie kwalijk dat er nu sprake is van dwang en dat dat ook wereldkundig is gemaakt. De provincie wil net als Staatsbosbeheer haast maken met de afwerking van de zandwinning en stelt vast dat het niet de eerste keer dat er gesproken is over nakomen van afspraken die al in 2007 zijn gemaakt.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.