Ze zijn binnen, de smileys van Klazienaveen (ze hangen aan de Kloostermanswijk)

Het moet afgelopen zijn met racen door Klazienaveen, vindt EOP Klazienaveen (de vroegere dorpsraad). Foto: EOP Klazienaveen

De door de Erkende Overlegpartner Klazienaveen (vroegere dorpsraad) gekochte smileys zijn binnen. De twee apparaten, waarmee het aantal hardrijders teruggedrongen moet worden, zijn deze week opgehangen aan de straat Kloostermanswijk.

De Kloostermanswijk is een lange rechte weg waar veel automobilisten het gaspedaal veel te diep intrappen. Op de smileys kunnen automobilisten en motoren zien hoe hard zij rijden. Wie zich aan de regels houdt, krijgt een opgestoken duimpje te zien. Wie dat niet doet, ziet een duimpje naar beneden.

De apparaten hingen op meerdere plekken in de gemeente Emmen, maar nog niet in Klazienaveen. ,,De ervaring leert dat ze de gemiddelde snelheid naar beneden brengen en soms flink ook’’, liet Jan Gerfen van EOP Klazienaveen eerder weten.

Straten waar in Klazienaveen vaak veel te hard wordt gereden zijn onder meer de Kloostermanswijk, Kruiwerk, Voeghoutenstraat, Meridiaan en de Jonkheer M.W.C. de Jongestraat. De smileys, die steeds naar andere plekken verplaatst kunnen worden, worden opgeladen middels zonne-energie.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe