Zebrapad moet oversteek naar tijdelijke Albert Heijn Zuidlaren veiliger maken

Albert Heijn heeft een tijdelijke winkel op het PBH-terrein in Zuidlaren, maar het is niet zeker of de winkel daar mag blijven. Foto DvhN

Verkeerslichten zitten er niet in, maar een looproute en een zebrapad kunnen de oversteek naar de tijdelijke Albert Heijn op het terrein van de vroegere Prins Bernhardhoeve veiliger maken. Dit antwoorden burgemeester en wethouders van Tynaarlo op raadsvragen van fractievoorzitter Jurryt Vellinga van Leefbaar Tynaarlo.

Bijna een jaar geleden mocht Albert Heijn de tijdelijke winkel na veel gedoe met de gemeente openen en kon de oude winkel aan de Stationsweg dicht. Het leidde ertoe dat mensen vanuit het dorp een drukke weg moesten oversteken om bij de winkel te komen. Dit leidde tot veel klachten en Vellinga drong daarom aan op verkeerslichten, om de oversteek veiliger te maken.

Te veel van het goede

Verkeerslichten zijn wat te veel van het goede, vinden B en W. Zij wijzen er op dat mensen gewend zijn geraakt aan de situatie en dat het aantal klachten is verminderd. Maar om de situatie toch veiliger te maken, besloot de gemeente een looproute en een zebrapad aan te leggen. Dit werk gaat binnenkort van start.

De gemeente werkt aan uitgebreide plannen voor de voorzijde van het PBH-terrein en de dorpskern. Eén supermarkt mag zich op het PBH-terrein vestigen, maar het is niet gezegd dat Albert Heijn zich daar definitief mag vestigen.

Franchisenemer Hans Hendrikse van AH-Zuidlaren verkeert al jaren in onzekerheid. Aanvankelijk zou zijn winkel wel deel uit maken van een plan voor het voorterrein van de PBH, maar die plannen zijn gewijzigd. De gemeente moet nu alle supermarktbedrijven gelijke kansen bieden. Wel kon Hendrikse bij de rechter de toezegging verzilveren dat hij zich tijdelijk op het PBH-terrein mocht vestigen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu