Zes Hoogeveense projecten krijgen geld Vitaal Platteland

Er komt nieuw sanitair in de dorpshuizen van Stuifzand en Fluitenberg. In de laatste wordt ook de keuken vernieuwd. Verder wordt bij christelijke basisschool De Hoeksteen in Nieuwlande een sportveldje aangelegd.

Voor deze drie projecten legt Hoogeveen geld op tafel uit het potje Vitaal Platteland. Daar heeft de provincie 50.000 euro in gestort de gemeente mag dat geld verdelen. Zeventien aanvragen waren ingediend en zes zijn gehonoreerd.

De andere drie die geld krijgen zijn het evenement Theater op het Water in Noordscheschut, de revue rond het 150-jarig bestaan van Hollandscheveld en het Dorpsbos in Nieuwlande. Voor dat laatste wordt een grasmaaier aangeschaft en komt er geld voor verbeteringen en activiteiten.

De gemeente heeft zich niet zelf gebogen over de verdeling van het geld, maar hiervoor een commissie van inwoners gevormd. Het voorstel van dit adviesorgaan is ongewijzigd overgenomen. Wethouder Jan Steenbergen -links in lichtblauw overhemd op bijgaande foto- verblijdde de ‘winnaars’ met een cheque.

Dorpen en projecten die deze keer naast de subsidie hebben gegrepen, krijgen de komende twee jaren een nieuwe kans. Ook voor 2017 en 2018 stort de provincie Drenthe per gemeente jaarlijks 50.000 euro in het potje Vitaal Platteland.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.