Zes kinderen gewond na omvallen luchtkussen in Emmen: paniek en veel gegil (update)

In het winkelcentrum Emmerhout in Emmen is woensdag een springkussen omgevallen. Daarbij zijn vijf kinderen gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Organisator na omvallen springkussen: 'Verschrikkelijk geschrokken'
Lees verder

Een zesde kind is in het winkelcentrum behandeld en hoefde niet naar het ziekenhuis.

Volgens de politie waren meerdere kinderen op het luchtkussen aan het spelen toen het toestel omviel. De leeftijden zijn nog niet bekend. Ook is niet duidelijk hoe het springkussen kon omvallen.

Mini Summersplash

In het winkelcentrum was het festival Mini Summersplash aan de gang, waarbij meerdere springkussens in gebruik zijn. Het grootste kussen, in de vorm van een stormbaan, viel rond half drie plotseling om. Er ontstond paniek, met veel gillende kinderen en hun ouders.

Foto: Michael Schimmel
Foto: Michael Schimmel
Foto: Michael Schimmel

Volgens de organisator van het festival, Wesly Struik, waren er mogelijk te veel kinderen tegelijk in en op het kussen. Hij heeft het over zo’n twintig kinderen. ,,Ze werden heel goed in de gaten gehouden door twee vrijwilligers, maar ja, als al die kinderen tegelijk op zo’n kussen komen aanrennen is er natuurlijk geen houden aan.’’

Eigenaar luchtkussen: ‘Het heeft geen zin om nu te speculeren’
Lees verder

Een van de vrijwilligers stond bovenaan, op zo’n zeven meter hoogte, en viel ook naar beneden. Ze kwam op haar schouder terecht maar kwam met de schrik vrij.

Het springkussen staat voor de Kwalitaria snackbar van Michael Schimmel. ,,Ik kwam op het lawaai afgelopen en zag dat het goed mis was. Een jongetje van een jaar of zes lag op de grond en gaf geen teken van leven. Gelukkig waren de twee vrijwilligers van de EHBO er snel bij. Ze trommelden en huisarts uit de buurt op en binnen een mum van tijd waren er ook een stuk of wat ambulances.’’ Ook de traumahelikopter landde op de parkeerplaats van het winkelcentrum.

Dat jongetje, de 6-jarige Mirhat, is weer bij kennis. Hij moet nog wel vannacht in het Scheper Ziekenhuis blijven.

Organisator geschrokken en ontdaan

De organisator van het springkussenfestival in Emmen, Wesly Struik, zegt 'verschrikkelijk geschrokken en erg ontdaan' te zijn door het ongeluk.

Het evenement Mini Summersplash was om 11 uur begonnen en zou tot 20 uur duren. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, moet blijken uit onderzoek van politie en NVWA. Op last van de politie is het festival na een uur stopgezet en werden de kussens leeg laten lopen.

2
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.