Zeven jaar Nepalese cel voor sekstoerist (66) die als kinderpsychiater bij GGZ Drenthe werkte

De 66-jarige man uit Makkinga die in juni van dit jaar werd betrapt op een Nepalese hotelkamer terwijl hij seks had met een 15-jarige jongen, is in Nepal veroordeeld tot een celstraf van zeven jaar. De man werkte eerder voor GGZ Drenthe.

De Makkingaster krijgt de straf voor het misbruiken van twee jongens. Met één van deze twee jongens werd de sekstoerist in juni van dit jaar betrapt op een hotelkamer in de Nepalese hoofdstad Kathmandu. Een andere jongen deed later aangifte tegen de Fries.

De man hoorde maandag tijdens een rechtszaak zijn straf, meldt kinderrechtenorganisatie Terres des Hommes. Of de man in hoger beroep gaat is nog niet bekend.

Twee gezichten

De man werkte eerder als kinderpsychiater voor GGZ Drenthe en GGZ Fryslân. Ook werkte hij voor Therapeuticum uit Joure. Volgens de officier van justitie in Nederland had de man mogelijk twee gezichten: een uitgestreken in Nederland, terwijl het buitenland zijn perverse kant te zien kreeg.

'Vriend van de familie'

Volgens Terre des Hommes bleek uit onderzoek dat de verdachte het slachtoffer waarmee hij in juni werd betrapt al misbruikt sinds zijn elfde. Hij zou een goede vriend zijn van de familie van het slachtoffer en sponsorde het gezin door middel van giften voor onder meer de schoolopleiding van de kinderen. Het slachtoffer en de familie kregen psychosociale hulp en juridische begeleiding.

De man reisde volgens Terre des Hommes de afgelopen jaren verscheidene keren per jaar naar Nepal. Hij verscheen in januari 2017 op de radar van de organisatie, toen hij werd gespot met een 13-jarige jongen. Daarna werd hij vaker gezien met verschillende meerderjarige jongens.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu