Zeven mensen onwel na vreemde lucht bij S.I.T. Controls in Hoogeveen

Opnieuw is er donderdagavond een vreemde lucht geroken bij S.I.T. Controls aan de Industrieweg in Hoogeveen.  Zeven personen zijn onwel geraakt nadat er weer een vreemde lucht werd geroken in het pand. In totaal waren er vijftig medewerkers aanwezig.

Vijf ambulances zijn ter plaatse. Hulpverleners sluiten uit voorzorg de weg af.Rond 21.55 arriveerden meer politiewagens bij het bedrijfspand.

Donderdagochtend werden in totaal negentien mensen onwel, waarvan zeventien ter plaatse onderzocht werden. Twee werknemers zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Er werd toen ook  een vreemde geur geroken in het pand.

Bedrijfsleider Anton Tuinstra zegt dat er om half 10 's ochtends alarm is geslagen. ,,Een paar medewerkers roken een rare lucht en toen hebben de bhv’ers het pand ontruimd.’’ Honderd mensen moesten het pand van S.I.T. Controls verlaten.

Geen gaslucht

Een medewerkster vertelt dat ze vanochtend benauwd werd: ,,Ik rook eerst geen rare geur omdat ik een ventilator heb. Later rook ik de geur wel.” Sommige aanwezigen spreken over tintelingen in de keel. Andere klachten waren onder andere rode ogen, tintelingen, braakneigingen en keelpijn. De medewerkers hebben geen idee wat het kan zijn: ,,De geur laat zich niet echt omschrijven, scherp. Het was in ieder geval geen gaslucht.”

Geen oorzaak ontdekt

Het bedrijf ontwerpt systemen voor de beveiliging van gastoestellen. Het is nog niet bekend waar de lucht vandaan kwam, maar Tuinstra zegt dat het niet uit het productieproces kan komen. ,,Wij gebruiken geen giftige stoffen die dit kunnen veroorzaken’’. Het onderzoek van de brandweer heeft niks opgeleverd, er zijn geen schadelijke stoffen ontdekt.

Er kwamen in totaal acht ambulances en een traumahelikopter naar de Industrieweg in Hoogeveen. De werknemers die nog buiten stonden te wachten zijn naar huis gestuurd. Het is onduidelijk wanneer die weer aan de slag kunnen.

Er zijn vanochtend acht ambulances uitgerukt.
Er was ook een traumahelikopter ter plaatse.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.