Ziekenhuis Hardenberg opent Familiesuite

Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg heeft een nieuwe Familiesuite. Gezinsleden van patiëntjes die langdurig opgenomen moeten worden, kunnen hier tijdelijk verblijven.

Als kinderen lang behandeld worden tegen bijvoorbeeld kanker of als veel te vroeg geboren baby’s nog weken in het ziekenhuis liggen, is het zeer wenselijk dat ouders dichtbij kunnen blijven slapen. Dit bevordert het genezingsproces.

Grotere ziekenhuizen beschikken hiervoor vaak over een Ronald McDonaldhuis. Dit kinderfonds bestond 30 jaar in november 2015 en stelde een jubileumbudget beschikbaar voor innovatieve plannen.

Het Hardenbergse idee voor een multifunctionele gezinskamer, een soort kleinschalig Ronald McDonaldhuis, viel in de prijzen. Manager Lianne Booijink van het Kinderfonds en de Hardenbergse kinderarts Jaco van den Hoek knipten dinsdag het lint door om de Familiesuite te openen (foto).

Het ‘Röpcke-Zweers’ is onderdeel van de Saxenburgh Groep. Daar vallen naast het ziekenhuis in Hardenberg ook het dagziekenhuis Aleida Kramer in Coevorden en enkele zorgcentra in het Vechtdal en Zuidoost-Drenthe onder.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.