Zomerkermis Emmen terug van weggeweest

Meijer

Gert Meijer

Emmen krijgt weer een heuse zomerkermis. De exploitanten mogen hun attributen zelfs over drie locaties verdelen, over een periode van twee weken.

Kermisexploitanten staan het liefst midden in het centrum van Emmen. Door de vele werkzaamheden was dat de afgelopen jaren slechts beperkt of helemaal niet mogelijk. Alleen het reuzenrad op het Raadhuisplein leeft nog in ieders herinnering voort, omdat het mooi combineerde met het nieuwe plein. Er was vorig jaar zelfs even sprake van dat het reuzenrad langdurig zou blijven staan, maar dat bleek onmogelijk. Er was geen exploitant te vinden en ook de bewoners van nabijgelegen appartementengebouwen zagen het plan niet zitten.

Het is niet ondenkbaar dat het reuzenrad in de zomer weer tijdelijk naar het Raadhuisplein terugkeert. Het plein behoort met Vreding en Marktplein tot de drie locaties, die door burgemeester en wethouders zijn aangewezen aan kermisexploitanten. Tussen 23 juli en 2 augustus kunnen zij er terecht. Daarmee valt de zomerkermis samen met evenementen als C'est la Vie, de Vlindermarkt en het Landenweekend van de horeca.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.