Zonnebaden op het Meppeler strand

Een stadsstrand op het Bleekerseiland. Het is een van die plannen die de gemeente wil uitvoeren om het centrum van Meppel de komende jaren aantrekkelijk te houden.

Een stadsstrand op het Bleekerseiland. Het is een van die plannen die de gemeente wil uitvoeren om het centrum van Meppel de komende jaren aantrekkelijk te houden.

De binnenstad van Meppel is alleen levendig en uniek te houden wanneer ondernemers, bewoners, cultuurinstellingen, vastgoedeigenaren, ambtenaren, politiek, onderwijs en evenementenorganisaties er samen de schouders onder zetten. Dat staat in het Actieplan binnenstad Meppel 2015 – 2018.

Vrolijk hekwerk
Naast het stadsstrand zijn plannen die komend jaar al uitgevoerd worden bijvoorbeeld het ‘omhekken' van lelijke (bouw)plaatsen en braakliggende terreinen in het centrum. De hekken die de stad op moeten fleuren, moeten voorzien worden van graffiti en tekeningen van schoolkinderen. Ook wordt de Marktstraat heringericht, de leegstaande sporthal Het Vledder gesloopt en is er oog voor het groen in de stad en ligt er een plan voor een stadsstrand op het Bleekerseiland. Op de middellange termijn wordt de bewegwijzering in het centrum verbeterd, worden het Prinsenplein en de Groenmarkt autovrij gemaakt en komt er een parkeergarage aan de Kromme Elleboog.

In het plan zijn verbeterpunten voor de stad benoemd. Volgens wethouder Roelof Pieter Koning staat Meppel nog aan het begin van de veranderingen. ,,Wij zijn niet klaar nu het actieplan is opgesteld. Nu gaat het om het uitvoeren. Het Actieplan binnenstad Meppel 2015 – 2018 is dus het draaiboek om de komende jaren met elkaar te werken aan een levendige en unieke binnenstad.”

Kosten
In het plan worden concrete acties benoemd die op korte termijn (binnen een jaar) en middellange termijn (binnen één tot drie jaar) uitgevoerd worden. Voor zowel de geplande als definitieve acties is het geld al geregeld. Voor ideeën die er nog zijn en nog verder uitgewerkt moeten worden, is dat niet het geval. ,,Hier zal gezocht moeten worden naar slimme manieren van financiering, bijvoorbeeld sponsoring.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.