Zorgbedrijfjes verliezen zaak tegen gemeente Emmen

Een groep kleine thuiszorgbedrijfjes heeft het kort geding tegen de gemeente Emmen verloren. Dat blijkt uit het vonnis van de rechter.

De midden- en kleinbedrijven en zzp'ers zoals Andersom Thuisbegeleiding en Talent in huis zijn naar de de rechter gestapt, omdat ze in hun ogen door de nieuwe manier van aanbesteding van wmo-zorg in Emmen geen eerlijke kans krijgen om hun werk op de huidige manier voort te zetten. Ze bieden in de gemeente Emmen individuele begeleiding en zorg aan jongeren en volwassenen met ernstige psychiatrische of psychosociale problemen, een verslaving of een licht verstandelijke beperking.

Uit de uitspraak van vrijdag blijkt dat de bedrijfjes volgens de rechter niet voldoen aan de juridische voorwaarden om bezwaar te kunnen maken tegen de procedure. De rechter stelt dat de ondernemers ook het onderspit zouden hebben gedolven als wel aan de wettelijke eisen was voldaan. ,,De gemeente heeft ook met de partijen uit het veld haar toekomstige beleid zorgvuldig voorbereid. Dat de bedrijfjes grote zorg hebben dat hun veelal kwetsbare klanten niet meer op dezelfde wijze bediend zullen worden als tot heden het geval is, hebben zij op authentieke en pure wijze naar voren gebracht, maar de rechter heeft niet de indruk dat daarvoor bij de gemeente geen oog bestaat.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.