Zorgboerderij verlaat Geesbrug

Zorgboerderij De Vierhoeve vertrekt definitief uit Geesbrug. De nieuwe exploitant Ambiq kan het huidige pand niet overnemen en verplaatst de zorg daarom naar Hollandscheveld.

Ambiq, actief in het hele Noorden, nam de zorg in Geesbrug in april over na het bankroet van de Zorggroep H4, die de zorgboerderij sinds 2009 runde.

Toezicht
Het faillissement volgde op een tumultueuze periode. Eind maart liet de Inspectie voor de Volksgezondheid de zorg in de Vierhoeve stilleggen wegens een ‘acuut risico voor de patiëntveiligheid'.

De zorgboerderij stond al sinds september vorig jaar onder verscherpt toezicht. De zorg aan jongeren met psychiatrische en gedragsproblemen schoot volgens de inspectie op een groot aantal punten tekort. Verbetering bleef uit.

Dagopvang
Al komende vrijdag opent Ambiq de nieuwe locatie, op nog geen tien kilometer van de oude stek. Dan gaan ook de acht bewoners over. De dagopvang verhuist eveneens mee. Die telt nu nog vier bezoekers, maar Ambiq wil in de toekomst meer jongeren uit haar Hoogeveense behandelcentrum doorverwijzen.

De nieuwe locatie, een voormalige boerencamping aan de Zuideropgaande 47 in Hollandscheveld, biedt volgens de Ambiq-woordvoerster dezelfde voorzieningen als in Geesbrug. De dierverzorging kan mee naar de nieuwe zorgboerderij. De werkplaats waar tuinmeubelen worden gemaakt, is al verkast.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.