Zorgdirecteur WZA weg om mislukt project

De zorgdirecteur van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) is afgetreden omdat een ambitieus personeelsproject is mislukt.

Els Groen, sinds 2015 directeur zorg bij het Asser ziekenhuis, was ‘trekker’ van het project Flow@wza. Afgelopen vrijdag is ze onverwacht afgetreden. De bedoeling van Flow@wza was om verpleegkundigen breder inzetbaar te maken in het ziekenhuis. Verpleegkundigen zouden in een soort arbeidspool op meerdere afdelingen dan alleen hun eigen afdeling aan het werk moeten.

In een intern bericht aan het personeel laat bestuursvoorzitter Boudewijn Ponsioen weten dat er veel energie in Flow@wza is gestoken door medewerkers van het ziekenhuis, maar dat er pas op de plaats wordt gemaakt en directeur zorg Els Groen vertrekt.

Directiesecretaris Pier Wijnja bevestigt de gang van zaken. Het project is volgens hem niet stopgezet, maar tijdelijk stilgezet. Met Groen moet nog een regeling worden getroffen. ,,De beëindiging van het dienstverband moet nog officieel worden gemaakt’’, zegt hij. Het bestuur is dan ook niet blij dat deze affaire voortijdig op straat is komen te liggen. ,,Maar het klopt, we kunnen niet anders dan het bevestigen.’’

Wijnja bevestigt desgevraagd ook dat het financiële gevolgen heeft voor het ziekenhuis. Er werden besparingen op het gebied van personeelskosten verwacht van Flow@wza. ,,We kunnen nog niet zeggen hoeveel ons dit kost, maar we maken ons daar geen ernstige zorgen over’’, zegt Wijnja. ,,Het WZA is een gezond ziekenhuis en we komen hierdoor niet in financiële problemen.’’

Els Groen is van oorsprong verpleegkundige op de kinder-intensive care en vervulde de afgelopen 20 jaar diverse managementfuncties in ziekenhuizen. Ze stapte in 2011 over van het Scheper Ziekenhuis Emmen naar het Wilhelmina Ziekenhuis Assen waar ze begon als interim-manager en langzaam opklom tot lid van de directie.

Volgens Wijnja heeft ze veel goede dingen gedaan in het ziekenhuis en betreurt de raad van bestuur de gang van zaken.

Groen was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu