Zorgen bij eigenaren poffertjeskraam Zuidlaren

De eigenaren van de Poffertjeskraam op de Brink in Zuidlaren maken zich zorgen. Volgend jaar mogen ze misschien niet terugkeren.

De familie Ritsma, eigenaar van de Ouderwetse Poffertjeskraam, kreeg een brief van de gemeente Tynaarlo. Hierin stond dat de vergunning voor 2016 verleend was, maar die van 2017 nog zeker niet. ,,Ze moeten de vergunning voor volgend jaar nog bekijken’’, zegt Richard Ritsma. In de brief van college van B en W staat dat uit een standplaatsenonderzoek moet blijken of de plaatsing van de kraam in 2017 wenselijk in.

,,Daar maken wij ons zorgen over’’, zegt Ritsma. ,,Het is wel onze boterham. Ik heb totaal geen idee wat er aan de hand is. In de vijftien jaar dat we hier staan heeft nog nooit iemand bezwaar gemaakt.’’ De poffertjeskraam is vaste prik op de Brink in Zuidlaren. De kraam arriveert in het voorjaar en verdwijnt pas weer in september. Ritsma: ,,In de winter bellen veel mensen: wanneer komen jullie weer?’’

Leefbaar Tynaarlo heeft vragen gesteld aan het college van B en W over de poffertjeskraam. Zo wil de partij weten wat het onderzoek naar het standplaatsbeleid inhoudt. Ook wijst de partij erop dat de kraam niet concurreert met andere zaken in Zuidlaren.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.