Zorgen in Zuidlaren over uitblijven bouw supermarkt

Wat blokkeert de bouw van een nieuwe Albert Heijn op het voorste deel van het terrein waar tot voor kort de Prins Bernhardhoeve stond? Dat willen de PvdA en de ChristenUnie weten van burgemeester en wethouders van Tynaarlo.

Het zint beide partijen niet dat er nog geen spoor van bouwactiviteit is te bespeuren. De vergunning voor verplaatsing van de supermarkt in Zuidlaren, nu nog aan de Stationsweg, is op 1 juni 2015 verleend en deze werd 22 april 2016 onherroepelijk.

PvdA en CU hebben begrepen dat nog niet aan alle voorwaarden is voldaan. Wat doen B en W van Tynaarlo om de bestaande belemmeringen weg te nemen? De beide partijen willen graag dat de bouw alsnog snel begint en verzoeken B en W hun vragen ‘op de kortst mogelijke termijn te beantwoorden’.

Over bouwplannen voor het terrein is lange tijd gesteggeld. De politiek was verdeeld over de bouwplannen en een akkoord bereiken met projectontwikkelaar Leyten, eigenaar van de grond, was ook lastig. Het perceel ligt op een prominente plek in Zuidlaren en achter de AH is woningbouw gepland.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.