Zorgen over dekking mobiele telefonie

Gemeentebelangen in Hoogeveen is bezorgd over de belabberde dekking van mobiele telefonie in Nieuwlande en omgeving. De partij roept het college op actie te ondernemen richting providers.

Gemeentebelangen pleit voor een breder gemeentelijk onderzoek naar de bereikbaarheid van mobiele telefoons. Signalen over een slechte dekking komen namelijk ook uit andere delen dan Nieuwlande.

Onlangs nog publiceerde deze krant een verhaal over een ondernemersechtpaar in het buitengebied van Hollandscheveld, dat een belabberde ontvangst op de mobiele telefoon heeft maar wel betaalt voor een 4G-netwerk.

Na klachten over de slechte bereikbaarheid van ondermeer het alarmnummer 112 hebben TNO en het Agentschap Telecom onderzoek gedaan. De problemen werden onderkend, maar de uitkomst was ook dat de bereikbaarheid ‘in de meeste gevallen' in orde zou zijn. Klanten kregen het advies om met een vaste telefoon 112 te bellen, maar Gemeentebelangen is daarover zeer verbaasd.

Gemeentebelangen stelt dat de problemen met mobiele bereikbaarheid nog steeds in Nieuwlande en omgeving spelen. De partij vindt dat de veiligheid van de inwoners boven commerciële belangen moet gaan en heeft daarover schriftelijke vragen gesteld.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.